Hvordan tager jeg et privatlån?

Et privatlån er et lån til private. Lånet kan både være et lån på få tusinde kroner, og vælger du et Privatlån Plus, kan du låne op til 350.000 kroner. Der er i Danmark rigtig mange udbydere af privatlån, hvilket godt kan gøre det en smule mere forvirrende, når du skal finde det rette lån. Du kan dog også bruge de mange udbydere til din fordel. Det giver dig nemlig en bedre mulighed for at sammenligne de forskellige lån med hinanden. Her i artiklen går vi nærmere i dybden med, hvordan du tager et privatlån i stedet for et kviklån 30 dage?

Ansøgningen foregår online

Når du skal ansøge om et privatlån, vil ansøgningen foregå online, hvis du bruger en online låneudbyder eller en online bank. Vælger du derimod at bede om et lånetilbud i en fysisk bank, skal du som regel til et møde, hvor din rådgiver og dig sammen gennemgår din økonomi. Det er en proces, der sagtens kan tage op til flere uger, og det er derfor langt fra den hurtigste måde, du kan tage et privatlån på.

Hvis du vælger en online bank, skal du udfylde en ansøgningsformular på bankens hjemmeside, hvor du indskriver en række forskellige oplysninger. Blandt andet skal du skrive din alder, navn, boligforhold og lignende standardoplysninger. Låneansøgningen underskriver du typisk med dit NemID, hvilket giver udbyderen muligheder for at hente data om din indkomst hos skattevæsenet. Du slipper altså for selv at skulle grave dine gamle årsopgørelser og lønsedler op.

Hurtig udbetaling af privatlånet

Du får svar på dine låneansøgning med det samme eller inden for et par timer. Hvis du bliver godkendt, får du tilsendt en låneaftale på e-mail. Når du har underskrevet aftalen, vil udbetalingen af privatlånet gå i gang. Hvor hurtigt lånet udbetales, kommer meget an på udbyderen. Nogle udbydere tilbyder udbetaling samme dag, mens der godt kan gå et par dage hos andre udbydere. Husk at du altid kan lade være at underskrive låneaftalen, hvis du ikke er tilfreds med de tilbudte vilkår. Låneaftalen er ikke bindende, før du har underskrevet den.

Brug de mange udbydere til din fordel

Selvom det kan virke forvirrende, så finder du det billigste privatlån ved at indhente flere tilbud. Det giver dig nemlig et langt bedre grundlag at sammenligne privatlån på. Når du sammenligner privatlån, er der en række faktorer, som du altid bør se grundigt på. Tager du udgangspunkt i nedenstående parametre, kan det ikke gå helt galt, når du skal sammenligne privatlånene:

  • ÅOP
  • Tilbagebetaling
  • Løbetid
  • Oprettelsesgebyr
  • Andre gebyrer
  • provision
  • Månedlige afdrag
  • Kreditomkostninger

De mange udbydere er med til at gøre konkurrencen markant hårdere, og det presser priserne ned til din fordel. Kan du blot spare et par hundrede kroner om måneden, løber det hurtigt op over flere år. Derfor kan det godt betale sig at bruge lidt til på at sammenligne og ansøge forskellige privatlån.

Navigation